Houten beelden

Amida Boeddha

(Sanskriet: Amitabha) is de hemelse Boeddha van het westen en van het onbegrensde licht. Hij is de Boeddha van de ondergaande zon en van het hiernamaals. Hij zetelt in het westers paradijs, waar mensen herboren worden, bevrijd van al het lijden van hun aardse bestaan. In Japan geniet Amida diepe verering.
Een (in volledig vertrouwen) beroep doen op deze Boeddha, zorgt ervoor dat je in het paradijs komt. Het aardse bestaan wordt als een overgangsfase naar dit schitterende hiernamaals beschouwd. Padmasambhava, een Indiase monnik in de achtste eeuw, bracht de Amitabha-verering naar Tibet en Nepal. Het is ook één van de vijf dhyani-Boeddha's van het mahayana-boeddhisme. Hij heerst over het westelijk paradijs, een bewustzijnstoestand die Sukhavati wordt genoemd. Iedereen die in de boeddha geloofd, zal in Sukhavati herboren worden. Het is een verlosser die een hiernamaals belooft, door zijn naam aan te roepen vindt men verlossing. Men hoeft dan niet talloze reïncarnaties te doorlopen. In een vorig leven was hij koning en ging als monnik, met de naam Dharmakara, het leven door nadat hij kennis maakte met het boeddhisme. Hij wilde met meditatie verlichting bereiken en legde 48 geloften af. Hij wilde iedereen helpen verlichting te bereiken. Zijn element is water en hij wordt meestal afgebeeld in een rode kleur, zittend op een lotusbloem. Hij rijdt soms op pauwen en wordt soms afgebeeld in de yab-yum houding, een omhelzing met zijn Shakti (vrouwelijke kracht) Pandara. Amida werd oorspronkelijk gelijkgesteld met de shinto-godin Amaterasu. Amida wordt in China Amituo Fo genoemd.

 

Leverbaar in de maten: 20cm, 30cm, 40cm, 50cm, 60cm, 80cm, 100cm.
Prijzen vanaf € 24,95

 

 

De lachende Boeddha

De geluksboeddha is de bijnaam van de Chinese Zenmeester Poe-Thai Ho-Shang die ergens tussen de 6e en de 10e eeuw leefde en de Boeddha in zichzelf had gevonden. Zorgeloos en volkomen gelukkig zwierf hij door China, vaak omringd door kinderen. Na zijn dood werd hij vereerd als volksheld en geluksgod. Hij wordt vaak afgebeeld als een kale man met een dikke blote buik en altijd een vrolijke lach, zijn lange oorlellen duiden op een aderlijke afkomst. De houten handgesneden Boeddha’s worden doorgaans gemaakt van Suarhout. Bijna alle handgesneden Boeddha’s zullen in verloop van tijd scheurtjes gaan vertonen. Dit is niet te voorkomen!!

Leverbaar in : 9cm, 11cm, 17cm, 20cm, 30cm, 40cm, 50cm.
Prijzen vanaf € 9.95
   

Yogiman

of De saga van de orang maloe vindt zijn oorsprong op Java (Indonesië) Later is de saga verder verspreid geraakt door de volksverhuizing van wat nu de Balinezen zijn. Het verhaalt over een man die zich zo erg schaamde om de mensheid dat hij een leven van meditatie koos in de houding waarin hij nog steeds bekend om staat. Van de Yogi Man wordt wel gezegd dat hij huilt om het leed van de aarde. Toch kan hij diep in zijn hart gelukkig zijn, want hij heeft vrede en geluk in zichzelf ontdekt. Zoals vele sagen heeft ook deze dus een gelukkig einde. Als je de woorden orang (-mens) maloe (-verlegen) rechtstreeks zou vertalen krijg je verlegen mens. Doch hier is de betekenis van het woord maloe bescheidenheid. Het introverte, het naar zich zelf gekeerde. De Orang Maloe heeft een ingetogen kracht in zich. Als je Orang Maloe van achter bekijk dan zie je een mensenhart. Dit behoeft meer uitleg. In Azië is het hart de bron (-van energie). Dus indien je een Orang Maloe in huis,serre of tuin plaatst dan is zijn plaats ter linkerzijde van de ingang. De Orang Maloe zal alles wat hem passeert met zijn positieve kracht beïnvloeden. Negatieve energiën zullen teniet gedaan worden. Het kwade wordt gereinigd.
Bekijk je hem van de zijde dan kan je in de armen de twee vormen onderscheiden: 
Je ziet een ongeboren mens, een foëtus. Symboliek van het nieuwe leven, puurheid en reinheid.
Een Orang Maloe. Symbool dat het leven in een circel verloop. Geen begin,geen eind.
Als je een Orang Maloe van boven bekijkt zie je zijn (in de handen gesloten) gezicht. Bescheidenheid. Kracht. Hart (=energie) Nieuw leven en Circel. Wat is de les die de Orang Maloe ons wil leren? Dat door bescheidenheid, kracht (houden) het nieuwe leven altijd herbegint.
Als je de Yogiman goed verzorgd en hem streelt neemt hij je zorgen weg en het geeft rust.

Leverbaar in 6cm, 8cm, 10cm, 14cm, 20cm, 30cm, 40cm.
Prijzen vanaf € 3.95

 

De Yoko
 is een symbool van liefde, troost en samen zijn. De twee omarmende figuren beelden bescherming en geborgenheid uit. Als geschenk kan het uiting geven aan genegenheid, medeleven of liefde jegens de ontvanger. De Yoko vindt zijn oorsprong in Indonesië, waar het met de hand wordt gemaakt. De Yoko is verkrijgbaar in diverse afmetingen van 5 tot 30cm. Een prachtig cadeau met een mooie symboliek. Daar het hier een met de handgemaakt product van hout betreft, is de afbeelding een indicatie van wat je geleverd krijgt. Op de yoko beelden zit geen garantie, ook niet wanneer er scheuren in komen of wanneer het beeld van kleur verandert.
Behandel de yoko regelmatig met teakolie.
Leverbaar in 10cm, 15cm, 20cm, 30cm.
Prijzen vanaf € 8.95

5259834 bezoekers (9462276 hits) sinds 20-5-2010
Powered by webXpress